Animal Crossing

Animal Crossing is een leuke en meeslepende ‘levenssimulatie’, waarin je een tweede bestaan op eigen manier vorm kunt geven. Jij bepaalt hoe je leven eruit ziet. 
Je begint het spel in je eigen rustige dorp, waar je allerlei interessante dierlijke personages ontmoet en spulletjes kunt verzamelen om je huis naar eigen smaak in te richten.
Animal Crossing draait volledig om het doen wat jij wil op jouw eigen tempo. Of je nu zin hebt om de hele dag te chatten of keihard te werken om zoveel mogelijk geld te verdienen. Of misschien doe je liever iets ertussenin? Je kunt rustig gaan vissen, samen met vrienden naar vuurwerk kijken, in de winter een sneeuwpop te bouwen, lekker naar de grote stad gaan om te shoppen of schatten uit oude werelden ontdekken.

Maar al lijkt het leven één grote vakantie, om het huisje waarin je woont af te kunnen betalen moet je wel af en toe klusjes opknappen en dingen voor andere bewoners doen. Die doe je door bijvoorbeeld fossielen te zoeken en fruit te plukken.

De tijd waarin het spel gespeeld wordt, speelt een grote rol in Animal Crossing. De maand, dag, seizoen en tijdstip corresponderen met de “echte” tijd, dus wanneer je in januari het spel speelt kan je zeker sneeuw en ijs verwachten in het spel en wanneer je in de nacht speelt zie je de sterren aan de hemel staan. 

Je kunt niet alleen iedereen in je dorp leren kennen, je kunt het door jou gecreëerde plaatsje ook met vrienden delen en ondertussen chatten door midden van de Wi-Fi connection en de Wii Speak. 

http://www.animal-crossing.com

screenshot

Animal Crossing

1 speler
Vanaf 6 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief