Boom Blox

Het spelprincipe van Boom Blox is simpel: vernietig, bescherm of herbouw Jenga-achtige bouwstelsels. Dit doe je door onder andere steungevende pilaren weg te trekken, chemische balletjes te werpen en ontplofbare olievaten te beschieten. Het leuke hieraan is dat je continu op een intuïtieve, maar tegelijkertijd behoorlijk innovatie wijze gebruik maakt van de bewegingssensor van de Wii.

Dit spel heeft drie opties: alleen spelen, tegen elkaar spelen of in een team samenwerken.

Alhoewel het spelprincipe simpel is, zit er veel variatie in de puzzels. Hierdoor dien je steeds een andere speelwijze te hanteren. De ene keer is precisie bijvoorbeeld belangrijk, de andere keer tijd en kracht. 

Er zijn 300 puzzels in de game verwerkt en als je hierop uitgekeken bent kun je altijd nog aan de slag gaan in de ontwerpmodus, waarin je zelf hersenbrekende puzzels kunt creëren. Het is aan te raden om eerst de hoofdmodus te voltooien voordat je hiermee aan de slag gaat, aangezien je dan allerlei objecten, omgevingen en personages vrij kunt spelen die je weer kunt gebruiken in het maken van je eigen levels. Je eigen gemaakte puzzels kun je ook online delen met je Wii-vrienden.  

Voor meer uitdaging op fysiek, sociaal-emotioneel of cognitief vlak: zie voorbeelden in de rechter tekstbalk of onder ' uitleg en tips'  bij de aparte games. 

Basisbesturing: je dient alleen gebruik te maken van de Wii-afstandsbediening, die feitelijk je eigen hand voorstelt, waardoor je nauwelijks gebruik maakt van knoppen. Blokken slepen en bommen werpen doe je dan ook door de bewegingen te maken die je normaliter zou maken bij het verrichten van deze handelingen. De besturing is zo natuurgetrouw en met zoveel gevoel voor nuance geïmplementeerd dat iedereen het spel vrijwel onmiddellijk kan oppakken.
Op internet kun je extra games downloaden. 

 

http://boomblox.ea.com/home.action

Games

screenshot

Solo

1 speler
Vanaf 6 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief
screenshot

Tegen elkaar

1 - 4 spelers
Vanaf 6 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief
screenshot

Team

1 - 4 spelers
Vanaf 6 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief