EA Sports Active

EA Sports Active is een spel ontwikkeld in samenwerking met fitnessexperts waarbij je op een professionele manier begeleid wordt met tal van sportieve oefeningen.
Je kunt alleen trainen, maar ook samen met je vrienden of familie, gewoon in je eigen woonkamer. Je krijgt een eigen virtuele mannelijke of vrouwelijke personal trainer die jou zal begeleiden. Je kunt doelstellingen voor jezelf stellen en iedere dag je levensstijl laten beoordelen.
Hiervoor zijn wat persoonlijke gegevens nodig, zoals je leeftijd, lengte en gewicht.

Met de meer dan 50 verschillende oefeningen en activeiten in dit spel train je niet alleen je bovenlichaam, maar ook je onderlichaam en je conditie. Al je bewegingen worden bijgehouden op het scherm; niet alleen die van je bovenlichaam, maar ook die van je onderlichaam via de beenband. Ook wordt er meteen feedback gegeven over je training. De intensiteit van de oefeningen neemt toe naarmate je dichterbij je doelen komt.
met fitnessexperts waarbij je op een professionele manier begeleid wordt met tal van sportieve oefeningen.

Je kunt ook je eigen trainingen samenstellen. Pas de lengte van je trainingssessie aan, bepaal of je aan je boven- of onderlichaam wilt werken, of doe gewoon een oefening die je leuk vindt.

Ook kun je een 30-dagen-uitdaging volgen; je personal trainer begeleidt je stap voor stap en stelt elke dag een nieuwe training van 20 minuten voor je samen. Je trainer geeft duidelijke instructies, houdt je gemotiveerd en geeft positieve feedback.

Uitdagende tips:
- Fysiek:  je kunt de oefeningen nog wat zwaarder maken met gewichten, gewichtsvestjes, dynabands en instabiele ondergronden.
- Sociaal-emotioneel: voer extra tijdsdruk in (wie heeft als eerst de stabiele houding? Wie kan het langst blijven staan?) 

Voor meer uitdaging op fysiek, sociaal-emotioneel of cognitief vlak: zie voorbeelden in de rechter tekstbalk.

Basisbesturing: wordt per onderdeel uitgelegd onder 'tips en uitleg'.

Bij ieder spel kun je onder 'uitleg en tips' een link naar een filmpje vinden. 

http://www.youtube.com/watch?v=gxPiZT_n0sg&feature=related 

http://www.easportsactive.com/

Games

screenshot

Squats

1 speler
Vanaf 8 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief
screenshot

Uitstappen

1 speler
Vanaf 8 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief
screenshot

Biceps curl

1 speler
Vanaf 8 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief
screenshot

Front shoulder raises

1 speler
Vanaf 8 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief