Wii Music

Met Wii Music beklim je het podium en kun je al je muzikaliteit en creativiteit de vrije loop laten!

In tegenstelling tot concurrenten als Samba de Amigo en Guitar Hero is de hoeveelheid instrumenten en te spelen muziek wat uitgebreider. Bij Wii Music kun je meer dan 60 instrumenten bespelen. Je kunt dit alleen doen, maar ook samen met maximaal 3 vrienden.

Speelstanden:
Er zijn verschillende manieren om muziek te maken in Wii Music. Je kiest je instrument en speelt mee met meer dan 50 muziekstukken, van klassieke thema's tot pophits.
- Jam-spelstand: kies of je wilt improviseren in de repetitieruimten en greep wilt krijgen op het door jou gekozen instrument voordat je het podium opgaat.
- Quick Jam: je krijgt een willekeurig instrument in je handen en er wordt een muziekstuk voor je gekozen.
- Custom Jam: je kunt alles kunt aanpassen; het te spelen nummer, het instrument en hoeveel bandleden er meespelen.
- muzieklessen:je leert meer over de theorie van muziek, hoe de juiste tonen te raken en hoe te improviseren in 11 verschillende muziekgenres.

Je uitvoeringen worden opgenomen terwijl je spelt en je kunt deze video’s naar andere Wii-gebruikers sturen met WiiConnect24. Ook kunnen jij en je vrienden verschillende arrangementen van bestaande nummers maken. Je kunt een nieuw instrument oppikken en een muziekstuk op een nieuwe manier uitvoeren en de uitvoering in je concertvideo bewerken. Je vrienden kunnen hetzelfde doen en hun composities aan jouw concert toevoegen, waardoor Wii Music in groepsverband nog leuker wordt!

Uitdagende tips:
- Cognitief en fysiek: Dit spel draait vooral om timing en ritme. Het kan moeilijker gemaakt worden door de notenbalk waarin het ritme aangegeven wordt uit te zetten (met de – knop). Cognitief: Er is een optie om het tempo te veranderen (change tempo) waardoor je het nummer sneller in kunt stellen en er dus meer van je gevraagd wordt (tempo, ritme). Ook kun je iemand dubbeltaken laten uitvoeren tijdens het muziek maken.
- Sociaal-emotioneel: Je kunt video’s maken van een optreden, terugkijken en jezelf of een ander feedback geven. Je kunt samen spelen (max. 4 personen) in een band. Bij een beperkte handfunctie kan de nunchuck vastgemaakt worden aan de hand (met een neopreen/klittenband spalkje). Wanneer bij 'improvise' een instrument gekozen wordt dat tweehandig bediend kan worden, kan ook alleen gebruik gemaakt worden van de nunchuck en niet van de zwaardere controller.

Voor meer uitdagende tips; zie de rechter tekstbalk. 

Basisbesturing:
Welk instrument je ook kiest (van doedelzak tot bajo, van drumstel tot dubbele basgitaar); alle instrumenten kun je bespelen met de Wii-afstandsbediening en de Nunchuck. Ook kun je een heel orkest dirigeren of losgaan op een virtueel drumstel (hierbij heb je wel het Wii Balance Board nodig).  

- Blaasinstrumenten: gebruik op de Wii afstandsbediening de knoppen 1 en 2 om te blazen. Richt de Wii-afstandsbediening naar boven en beneden om de toonhoogte en volume te veranderen.

- Snaarinstrumenten: hanteer de Wii-afstandsbediening als gitaar, met de Nunchuck als de hals. Met de control stick wordt de toonhoogte aangepast.

- Drums: drum met de Wii-afstandsbediening en de nunchuck ieder in één hand.

- Strijkinstrumenten: hanteer de Wii-afstandsbediening als viool, met de Nunchuck als de hals. Met de Nunchuck wordt de toonhoogte aangepast. De precieze houding is afhankelijk van het instrument.

Voor elk instrument kunnen instructies worden opgevraagd onder Free Play.

http://www.wiimusic.com

Games

screenshot

Jam

4 spelers
Vanaf 4 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief
screenshot

Games - Open Orchestra

2 spelers
Vanaf 6 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief
screenshot

Games - Handbell Harmony

2 spelers
Vanaf 6 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief
screenshot

Pitch Perfect

2 spelers
Vanaf 8 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief