Family Ski and Snowboard

Family ski

Dit is een actieve game waarbij het lijkt alsof je echt op de piste staat. Het wordt vanuit je eigen oogpunt gezien waardoor je het gevoel krijgt dat je zelf de berg af gaat.

Het spel is te spelen met behulp van een wii mote. Optioneel zijn de nunchuk maar ook het Balance board. Wanneer je het alleen speelt met de wii mote is de ervaring minder 'echt' dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van de nunchuk.

Voordat het spel begint kun je, je eigen personage creëren. Het is mogelijk om ski’s uit te zoeken, maar ook kleding en bijvoorbeeld je skibril. Tijdens het spel kun je punten en sterren behalen. Hiermee speel je weer nieuwe elementen uit. Hierdoor is het mogelijk om je steeds te verbeteren doordat je uitrusting beter wordt. Dit zijn bijvoorbeeld de stokken en de ski’s die steeds van betere kwaliteit zijn.

Met behulp van de wii mote en nunchuk, die je gebruikt als je skistokken, kan je het hele gebied bekijken en proberen zo hoog mogelijk op de berg helemaal naar beneden te gaan. Wanneer je gebruikt maakt van het Balance board doen ook je benen mee. Hierbij maak je de beweging als bij het skiën door het gewicht steeds op je andere been te plaatsen.

Er zijn verschillende games waarbij de opdracht steeds anders is. Het is mogelijk om een race te doen maar ook om zo mooi mogelijke stunts uit te voeren of objecten verzamelen op de berg. Wanneer je er voor kiest om in het gebied vrij rond te gaan zijn er ook verschillende opdrachten. Je kunt met mensen praten die je een opdracht geven die je moet ook voeren. Ook op iedere piste moet je een zo hoog mogelijke score behalen door zo netjes mogelijk naar beneden te gaan. Het spel is met vier spelers te gelijk te spelen terwijl je, je op verschillende pistes bevindt. Het vrij rond gaan door het skigebied en voltooien van opdrachten kun je ook met z’n allen tegelijk doen.

De verschillende subgames die zijn te spelen zorgen ieder voor een andere beleving. Wanneer je een wedstrijd doet tegen een medespeler komt er een sociaal aspect naar voren. Wanneer je gaat voor slalom wordt er meer gevraagd van de benen wanneer je gebruikt maakt van het Balance board. Wanneer je dit namelijk speelt moet je gericht over de baan gaan waardoor sturen van groot belang is. Als je gaat voor moguls moet je zo goed mogelijk een stunt uitvoeren. Hiervoor wordt er veel van je balans gevraagd omdat je op dat moment op 1 been moet gaan staan op het Balance board.

Games

screenshot

Slalom

1 - 4 spelers
Vanaf 3 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief
screenshot

Race

1 - 4 spelers
Vanaf 3 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief
screenshot

Moguls

1 - 4 spelers
Vanaf 0 jaar
Moeilijkheidsgraad
Sociaal-Emotioneel
Fysiek
Cognitief