Wario Ware

WarioWare: smooth moves

Bij dit spel volgen in een korte periode de microgames elkaar op, en in elk spel moet de wii-remote op een andere manier vastgehouden en bewogen worden. Dit is ook de essentie van het spel. De verschillende technieken komen iedere keer weer terug alleen op een hoger niveau. Herkenning en het reageren wordt hierbij getraind. Elk microspelletje heeft een zeer korte tijdslimiet en de speler moet snel denken en doen om de spellen tot een goed einde te brengen. Naarmate de game vordert wordt er steeds meer gevraagd van het reactievermogen.

Door het uitspelen van een spel kom je in een ander gebouw of in een ander dorp terecht. Je kunt je met verschillende vervoersmiddelen verplaatsen.

De verschillende houdingen waarin je de wii mote moet vast houden komen steeds terug. Voordat het de minigame begint wordt dit aangegeven waardoor je de tijd hebt om hem in de juiste houding te brengen.
Een aantal van deze houdingen zijn:

·         De olifant: De wii mote moet op de hoogte van de neus gehouden worden en gebruikt worden als slurf

·         De zaag: De wii mote moet verticaal worden vast gehouden en wanneer de opdracht moet worden uitgevoerd moet er een zaag beweging worden uitgevoerd.

·         Het stuur: de wii mote moet horizontaal vast worden gehouden en als een stuur worden bewogen.

·         Hand: hierbij is het de bedoeling dat je de wii mote stil houdt zodat de hand horizontaal blijft. Hierop balanceert een bezem die niet mag vallen.

·         Fietspomp: de wiimote moet horizontaal met twee handen worden vast gehouden. De bedoeling is om een voorwerp zo snel mogelijk op te blazen door de wiimote op en neer te bewegen.

En zo zijn er nog een heel aantal houdingen die iedere keer weer terug komen.

Games

screenshot

WarioWare

1 player
From 0 years
Difficulty
Social-Emotional
Physical
Cognitive